ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European: Locuitorii din satul Dămășcani, Râșcani au acces la rețeaua de apă

10:15 | 09.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Locuitorii din satul Dămășcani, raionul Râșcani, vor avea acces la rețeaua de apă, după ce în localitate au fost construiți aproximativ șase km de rețele de aprovizionare cu apă, alături de un turn de apă și o stație de tratare a apei. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European”, Guvernul alocând în acest sens circa 8 mln de lei (400 de mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES. 

Ca rezultat al implementării proiectului, aproximativ 160 de gospodării casnice, trei instituții publice și mai mulți agenți economici din localitate, au acum acces la facilități de apă potabilă de calitate.

Potrivit Oficiului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, alte 53 de proiecte similare, incluse în Programul „Satul European” deja au fost finalizate în diferite localități ale țării.

În cadrul aceluiași Program, în raionul Râșcani au fost aprobate opt proiecte de dezvoltare locală, dintre care șase s-au finalizat cu succes.

img23009014

img23009014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!