ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul-șef european: Impactul abuzului financiar a fost ignorat

18:02 | 09.11.2023 Categorie: Externe

Sofia, 9 nov. /MOLDPRES/. Procurorul-șef european Laura Kovesi, care a luat cuvântul joi la Forumul Anti-Corupție, Reziliență Democratică și Securitate Economică, a menționat că impactul proporțiilor abuzului financiar asupra publicului a fost ignorat mulți ani de zile. Forumul este organizat de Centrul pentru Studiul Democrației, comunică MOLDPRES cu referire la BTA. 

Kovesi a spus ca infracțiuni serioase legate de taxa pe valoarea adăugată (TVA) sunt finanțate de alte multe și diverse activități criminale; de aceea, lupta împotriva infracțiunilor financiare aduce atingere grupărilor criminale serioase. 

Procurorul-șef european a mai punctat că lupta împotriva corupției este despre a convinge oamenii în ce mod corupția le afectează viețile.

Potrivit dnei Kovesi, corupția continuă să fie tolerată la o scară largă pretutindeni și nu este țară care este imună la aceasta. Corupția poate destul de des să devină o chestiune de viață și moarte, a specificat Kovesi. Ea a adăugat că publicul trebuie educat în privința anti-corupției.  

La eveniment au mai participat prim-ministrul Bulgariei Nikolay Denkov și fosta vicepreședintă a Băncii Europene de Investiții Lilyana Pavlova. Invitați la eveniment au fost ministrul bulgar al Justiției, cel al Afacerilor Interne ș.a.

Foto: BTA

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii 

img23009049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!