ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene, Jānis Mažeiks

17:58 | 09.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Ambasadorul Jānis Mažeiks, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru decizia Comisiei Europene de a recomanda statelor membre UE începerea negocierilor de aderare și a apreciat suportul pe care îl acordă UE țării noastre, îndeosebi în ultima perioadă. 

Interlocutorii au discutat despre reformele în derulare, care vor accelera procesul nostru de aderare, dar și despre acțiunile care trebuie întreprinse până la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie, curent. Președintele a transmis Ambasadorului Mažeiks că mizăm în continuare pe sprijinul și deschiderea țărilor UE în parcursul nostru democratic, reiterând că aderarea la Uniunea Europeană este singura cale de a ne proteja libertatea, pacea și democrația, și de a ridica standardele de viață pentru toți cetățenii. 

img23009052

img23009052

img23009052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!