ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal recomandă transportatorilor să evite deplasarea spre posturile vamale moldo-române

19:13 | 18.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal recomandă transportatorilor să echipeze corespunzător mijloacele de transport și să evite în măsura posibilității deplasarea în această noapte spre posturile vamale situate pe frontiera moldo-română, informează MOLDPRES.

Potrivit autorității vamale, pe unele trasee naționale se atestă blocaje și din acest considerent este complicată deplasarea pentru camioane.

„În apropierea posturilor vamale situate pe frontiera moldo-română staționează mai multe camioane ce așteaptă să treacă spre control, dar capacitatea Serviciului Vamal de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă, or, funcționarii vamali din Republica Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca drumul de acces”, a comunicat instituția.

Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat în seara zilei de astăzi că pe drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă, iar întreprinderile rutiere S. A. „Drumuri” desfășoară lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului. Astfel, unitățile teritoriale au intervenit pe sectoare de drum din Hâncești, Nisporeni, Călărași, Ungheni, Strășeni și altele.

img23009292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!