ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În cadrul Cancelariei de Stat va fi creat Biroul pentru Integrare Europeană

11:54 | 22.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Eforturile Guvernului în realizarea agendei de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană vor fi amplificate prin crearea, în cadrul Cancelariei de Stat, a Biroului pentru integrare europeană. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, înființarea biroului confirmă angajamentul ferm față de parcursul european al Republicii Moldova și reprezintă o etapă importantă în pregătirea țării noastre pentru demararea negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană.

Biroul va fi condus de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și va gestiona procesul de aderare pe plan intern, inclusiv coordonarea alinierii legislației naționale la aquis-ul comunitar. De asemenea, angajații biroului vor asigura o comunicare eficientă despre Uniunea Europeană și beneficiile aderării la UE. 

Tot astăzi, a fost aprobată și noua structură organizatorică a Cancelariei de Stat. Instituția va prelua mai multe sarcini noi, în diferite domenii, dar și rolul de coordonator național al asistenței tehnice și financiare externe a Republicii Moldova. Modificările propuse urmează să eficientizeze activitatea Cancelariei de Stat și să consolideze rolul acesteia de „Centru al Guvernului”.

Prevederile proiectului pot fi găsite aici: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/subiect-03-nu-871-cs-2023.pdf

img23009423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!