ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concursul pentru funcția de Procuror General a fost prelungit

10:00 | 24.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Termenul de depunere a dosarelor in cadrul concursului pentru funcția de Procuror General a fost prelungit cu încă o lună. Decizia a fost luată astăzi de membrii Consiliului Superior al Procurorilor, comunică MOLDPRES.

În concursul pentru postul de procuror general s-au înscris doar doi candidați: actualul adjunct al procurorului general interimar și un avocat.

Candidații pentru postul de șef la procuratura generală trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, să cunoască limba de stat, să aibă o reputație ireproșabilă și studii în domeniul dreptului.

Fotoliul de procuror general a devenit vacant după ce șeful statului Maia Sandu a semnat decretul privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo.

img23009500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!