ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU va avea un nou Centru de Instruire

11:37 | 22.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ va avea la Răzeni un nou Centru de Instruire. Astăzi a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a sediului, la care a participat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, conducerea IGSU, reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova, dar și autoritățile publice locale, comunică MOLDPRES.

Sediul Centrului Republican de Instruire este dotat cu săli de curs, încăperi de studii pentru formatori, cursanți, dar și audienți pentru o capacitate de 300 de oameni. Acesta are și locuri de cazare.

Șeful de la Interne a declarat că deschiderea noului Centru de instruire pentru salvatori și pompieri, care este dotat la nivel european, reprezintă încă un pas ferm în alinierea țării noastre la standardele Uniunii Europene.

De asemenea, oficialul a subliniat că Centrul de instruire va crea un mediu necesar pentru pregătirea operatorilor 112 și a dispecerilor IGSU și IGP în vederea eficientizării calității serviciilor specializate de urgență oferite populației în diferite situații de risc. 

În discursul său, șeful IGSU, Alexandru Oprea a menționat că o instruire calitativă a specialiștilor poate fi realizată numai în condiții favorabile procesului instructiv-educativ. Oprea a subliniat că în cadrul Centrului de Instruire al IGSU, în mediu peste 3200 de persoane trec prin instruiri teoretice și practice, iar noul sediu va permite desfășurarea studiilor într-un loc dotat cu toate cele necesare.

Edificiul a fost construit în urma realizării unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Valoare proiectului este 2,6 milioane de euro. 

img23010393

img23010393

img23010393

img23010393

img23010393

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!