ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au îndemnat părinții și copiii să respecte măsurile de siguranță în timpul vacanței

13:10 | 22.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Oamenii legii au îndemnat părinții și copiii să respecte măsurile de siguranță în timpul vacanței de iarnă, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Oxana Toderiță, a specificat că, pentru a evita riscurile, este necesar ca părinții să supravegheze permanent copiii.

„Se recomandă să nu fie lăsat copilul să se joace nesupravegheat. Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, îi pot pune sănătatea în pericol”, a spus Oxana Toderiță.

Este important ca minorul să cunoască că are voie să plece doar cu permisiunea părintelui şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine merge. Amintiţi-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora. În timpul cumpărăturilor împreună cu copiii, supravegheaţi-i în permanenţă, mai ales în locurile aglomerate (pieţe, magazine mari), unde se pot rătăci. Totodată, aceștia trebuie să cunoască cum să acționeze în cazul în care se rătăcesc, numele complet al părinţilor, numărul de telefon şi adresa domiciliului.

„De asemenea, copiii sunt atenționați să nu meargă la joacă la bazinele acvatice, lacuri sau râuri. Aceștia nu trebuie să lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant și să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele nou-cunoscute. Copiii sunt îndemnați să nu folosească obiecte cu conţinut exploziv, întrucât acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave. Minorii trebuie să meargă doar pe trotuare și să nu urce în autoturismele unor persoane necunoscute, indiferent de motiv”, a afirmat Oxana Toderiță.

La fel, oamenii legii atenționează copiii să nu ofere date personale sau poze celor cu care comunică pe internet.

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au ieșit astăzi în vacanța de iarnă, care va dura 17 zile. Aceștia urmează să revină la ore marți, 9 ianuarie 2024. 

img23010398

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!