ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 184 de mii de persoane au beneficiat luna trecută de medicamente compensate

11:29 | 26.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină a anunțat că a transferat farmaciilor contractate în jur de 85,3 de milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate luna trecută. De aceste preparate au beneficiat peste 184 de mii de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, cei mai mulți bani au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină și preparatele compensate pentru staționar de zi copii.

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 4,8 milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 15 mii de persoane, peste unsprezece mii – de lanțete, iar peste 1300 persoane au beneficiat de ace si seringi pentru insulină. Totodată, mai mult de 440 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!