ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF „Nicolae Testemițanu” și-a desemnat cei mai buni studenți și medici rezidenți

09:53 | 27.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și-a desemnat cei mai buni studenți și medici rezidenți. Celebrarea mediciniștilor a avut loc în cadrul celei de-a XI-a ediții a Galei Studenților Laureați, organizată în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, comunică MOLDPRES.

Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, a evidențiat performanțele tinerilor mediciniști și farmaciști: bursierii de merit din partea statului, voluntarii la acțiunile de solidaritate pentru refugiații ucraineni, organizatorii campaniilor de informare și flashmoburi etc. De asemenea, aceștia au participat la numeroase acţiuni cu impact social: campanii de donare a sângelui, de promovare a modului sănătos de viață, de instruire a liceenilor privind acordarea ajutorului medical de urgență, de înverzire a plaiului, de organizare a vizitelor la micuții internați în spitale.

„Voi sunteți cei mai buni dintre cei mai buni tineri ai acestei țări – un exemplu demn de urmat. Mizăm mult pe inteligenţa, creativitatea și perseverența dumneavoastră. Vă dorim să deveniţi specialiști competenți în domeniul sănătății, promotori ai modului sănătos de viață și oameni cu o înaltă cultură morală și responsabilitate civică”, a opinat rectorul.

Emil Ceban a îmnânat premiile la categoria Abilități organizatorice pentru șapte studenți. La categoria Studii au fost nominalizați opt studenți care au obținut cea mai înaltă medie pe parcursul anilor de studii. 

Gala a continuat cu decernarea premiilor pentru laureații categoriei Cercetare și inovare și categoria Sport. Evenimentul s-a încheiat cu decernarea premiilor la categoriile voluntariat și cei mai activi promotori ai USMF „Nicolae Testemițanu”.

img23010457

img23010457

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!