ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat proiectul privind acordarea protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina

14:33 | 27.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul privind acordarea protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a declarat că proiectul a fost elaborat în scopul asigurării continuității procesului de documentare a persoanelor care solicită protecție temporară.

Potrivit MAI, în eventualitatea ridicării stării de urgență, solicitanții de protecție temporară s-ar putea confrunta cu dificultăți în vederea obținerii protecției necesare.

Astfel, pentru asigurarea accesului persoanelor la protecție temporară și evitarea separării familiei, au fost  efectuate modificări în vederea completării actului normativ cu dispoziții exprese privind lista persoanelor care se consideră membrii familiei și instituirii declarării pe propria răspundere privind adresa de reședință a beneficiarului de protecție temporară.

img23010475

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!