ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a discutat subiecte de interes comun cu vicepreşedintele Bundestagului Germaniei

15:28 | 16.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi subiecte de actualitate și de interes comun cu vicepreşedintele Bundestagului Republicii Federale Germania, Katrin Göring-Eckardt. Șeful legislativului a remarcat cooperarea activă între grupurile parlamentare de prietenie din cele două țări, care permite discuții și schimburi de opinii pe diverse subiecte, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

„Reforma justiției, combaterea falsurilor și lupta cu oligarhii reprezintă și un angajament dat cetățenilor, dar și un angajament în parcursul nostru european. Legislativul este plenar angajat să realizeze în totalitate cele trei recomandări rămase ale Comisiei Europene”, a subliniat Igor Grosu.

Șeful legislativului a subliniat că experiența Germaniei este utilă, convenind ca cele două țări să colaboreze în combaterea fenomenului dezinformării. Totodată, președintele Parlamentului a făcut o trecere în revistă a proiectelor prin intermediul cărora Germania, în ultimii 3 ani, a sprijinit eforturile de transformare a Republicii Moldova în domenii precum buna guvernare, dezvoltarea regională, agricultură, eficiență energetică, apărare și ordine publică. În context, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința că, începând cu 1 mai, o companie aeriană germană low cost va opera zboruri către Köln și Stuttgart. „Mizăm ca pe piața din Republica Moldova să vină investitori germani, pentru că dezvoltarea economiei și atragerea investițiilor este o altă prioritate a noastră”, a mai spus președintele Parlamentului la întrevederea cu vicepreşedintele Bundestagului Germaniei.

img24001142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!