ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii vor verifica modul de exploatare a autobuzelor și camioanelor

16:00 | 16.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. În perioada 19–25 februarie curent, polițiștii vor desfășura activități de verificare și documentare a conducătorilor auto privind modul de exploatare a autobuzelor și camioanelor pe drumurile publice, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii vor verifica: modul de transportare a călătorilor și elevilor; exploatarea unităților de transport cu încălcarea standardelor și normelor tehnice; exploatarea autovehiculelor la care sunt instalate surse de lumină de tip Xenon sau LED; depistarea cazurilor de încălcare a regulilor de transportare a mărfurilor și coletelor; încălcarea regulilor de amplasare neautorizată a publicității pe autovehicule.

Acțiunile urmăresc sporirea gradului de siguranță în trafic, precum și sensibilizarea opiniei publice asupra riscului de producere a accidentelor rutiere cu implicarea acestor mijloace de transport. 

img24001144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!