ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În două localități din țară vor avea loc alegeri locale noi

11:18 | 11.11.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Alegeri locale noi vor avea loc la 15 noiembrie curent în localitățile Lingura, raionul Cantemir și Coșernița, raionul Criuleni, informează MOLDPRES.

În acest sens, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința de ieri modelele buletinelor de vot și a ştampilei, care va fi aplicată în actele de identitate ale alegătorilor în ziua votării, cu menţiunea „Alegeri locale 15.11.2015”.

Astfel, ștampila specială va fi aplicată, odată cu eliberarea buletinului de vot, în fişa de însoţire a buletinului de identitate sau în actul de identitate în baza căruia alegătorul votează.

Fiecare buletin de vot va fi divizat în patrulatere cu dimensiunile 110 x 20 mm, numărul cărora va corespunde numărului de concurenți electorali.

Totodată, CEC a acreditat opt persoane în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești ”Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor în cele două localități.

Decizia privind organizarea alegerilor locale noi în localitățile Lingura și Coșernița a fost luată după ce, în urma scrutinului din iunie curent, consilierii aleși nu au reușit să se întrunească în ședințe de constituire din lipsă de cvorum.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img15007675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!