ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești avut o întrevedere cu omologul său din Georgia

08:18 | 09.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. În contextul participării la Reuniunea Miniştrilor de Externe ai GUAM, care a avut loc la 8 octombrie 2017, în orașul Tbilisi, Georgia, Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Eterne și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Mikheil Janelidze, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE, interlocutorii au trecut în revistă un șir de chestiuni de pe agenda dialogului politic bilateral, fiind exprimată deschiderea ambelor părţi pentru intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt. La fel, miniștrii au discutat despre necesitatea consolidării cadrului juridic.

De asemenea, miniștrii au subliniat necesitatea conjugării eforturilor în sensul aprofundării cooperării cu UE, ținând cont de alegerea strategică a popoarelor celor două țări. În particular oficialii au vorbit despre pregătirile pentru summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie curent.

Miniștrii au abordat ultimele evoluții în plan regional și internațional și au convenit să continue sprijinul reciproc în cadrul organizațiilor internaționale.

img17007818

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!