ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Economiei și Infrastructurii a avut o întrevedere cu bașcanul UTA Gagauz-Yeri

13:28 | 10.02.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi la Comrat o întrevedere cu bașcanul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, subiectele discutate s-au axat pe activitatea zonelor economice libere din UTA Gagauz-Yeri, reabilitarea infrastructurii rutiere din regiune, precum și activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-turce pentru cooperare economică.

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a subliniat necesitatea consolidării eforturilor pentru dezvoltarea economiei naționale. „Trebuie să dezvoltăm proiecte comune în domenii precum industria, transportul, infrastructura, să creăm condiții pentru mediul de afaceri și să devenim atractivi pentru investitorii străini. Doar astfel vom asigura un nivel mai înalt de trai al populației”, a spus Gaburici.

Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii a precizat că una dintre prioritățile instituției pe care o conduce este dezvoltarea infrastructurii. „Cetățenii Republicii Moldova trebuie să se simtă confortabil la ei acasă, să aibă drumuri bune, acces la rețelele de apă și sistemele de canalizare”, a punctat Chiril Gaburici.

La rândul său, bașcanul UTA Gagauz-Yeri a mulțumit ministrului Economiei și Infrastructurii pentru vizita întreprinsă și a menționat că aceasta reprezintă „un pas important în menținerea unui dialog constructiv și fortificarea colaborării dintre autorităţile locale şi centrale”.

După învestirea în funcție a noului ministru al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, aceasta a fost prima vizită oficială în UTA Gagauz-Yeri, la care a participat și Irina Vlah.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18001093

img18001093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!