ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șapte companii străine s-au arătat interesate de modernizarea a 250 de kilometri de cale ferată din R. Moldova

15:53 | 20.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Șapte companii din România, Ucraina, Federația Rusă și Kazahstan s-au arătat interesate de modernizarea a 250 kilometri de cale ferată din Republica Moldova. Cheltuielile pentru restructurarea infrastructurii feroviare vor fi acoperite din împrumuturile de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții, informează MOLDPRES.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) precizează că secretarul de stat al MEI, Serghei Bucataru, împreună cu reprezentanții a șapte companii străine și conducerea Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) au inspectat astăzi infrastructura feroviară pe tronsonul Chișinău-Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, pentru a determina volumul de lucrări de reabilitare a căilor ferate ce urmează a fi efectuat.

Vizita de studiu a avut loc în contextul implementării proiectului de reabilitare și modernizare a CFM. Întreprinderea de stat a prezentat detaliile achiziției lucrărilor de reabilitare a căilor ferate și strategia de implementare a proiectului. Licitația pentru restabilirea infrastructurii feroviare a tronsonului Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești este preconizată pentru trimestrul III al anului 2018.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img18005241

img18005241

img18005241

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!