ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata Naţională a împlinit 27 de ani de la înfiinţare

10:38 | 03.09.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Armata Naţională a Republicii Moldova marchează astăzi 27 de ani de la înfiinţare. Sărbătorea a început ieri, 2 septembrie, cu Ziua Uşilor Deschise organizată la Ministerul Apărării şi va continua astăzi cu depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare, comunică MOLDPRES.

Festivitatea a demarat cu un recital al Orchestrei Prezidențiale, fiind urmat de exerciţii demonstrative efectuate de Batalionul cu destinație specială „Fulger”, Batalionul de gardă şi Brigada „Ştefan cel Mare”. Manifestările au continuat cu un moto show organizat de Clubul Sportiv al Armatei Naționale. La eveniment au participat şi pacificatorii din Armata Naţională.

Sărbătorea a culminat cu un recital susţinut de interpreţii Ion Rață, Vali Boghean, Cristina Scarlat, Aurel Chirtoacă şi cu o paradă a uniformelor militare. De distracţie au avut parte şi copiii, care au participat la diverse concursuri organizate special pentru ei. 

Militarii Armatei Naţionale participă în misiuni de pacificare începând cu anul 1997 şi au fost detaşaţi în ţări precum regiunea Cecenia, Kosovo, Macedonia, Georgia, Tadjikistan, Ucraina, Bosnia şi Herţegovina, Liberia, Coasta de Fildeş, Sudan, Republica Central Africană şi Georgia, precum şi în cadrul forţelor multinaţionale din Irak.

Armata Naţională a fost constituită în anul 1991, în conformitate cu Decretul prezidenţial semnat de către primul preşedinte, Mircea Snegur.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18007752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!