ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

70 de polițiști au beneficiat de indemnizația pentru închirierea spațiului locativ

11:55 | 27.09.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. 70 de polițiști au beneficiat de indemnizația pentru închirierea spațiului locativ. Totodată, alte 30 de cereri privind acordarea suportului financiar pentru închirierea locuinței urmează a fi examinate săptămâna aceasta, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a specificat că, în cadrul celei de-a treia ședințe a Comisiei privind modul de achitare a indemnizației pentru închirierea spațiului locativ pentru polițiști, au fost examinate 43 de cereri noi.

„Cererile au fost depuse inclusiv de două familii de polițiști, care au prezentat toate actele prevăzute. Beneficiarii suportului financiar sunt mai mulți polițiști din subdiviziunile municipiului Chișinău, Hâncești, Cahul, Strășeni, Ungheni, Cimișlia, Vulcănești, Comrat, Ștefan Vodă, Orhei și Căușeni. Este vorba de ofițeri de patrulare, angajați ai Direcției juridice, Direcției finanțe, Direcției generale securitate publică și Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”, ofițeri de investigații, ofițeri de urmărire penală, ofițeri de sector și experți criminaliști”, a spus Cavcaliuc.

Depunerea cererilor pentru primirea indemnizației pentru închirierea spațiului locativ a început în luna august. „În calitate de președinte al comisiei, împreună cu colegii mei, vom asigura examinarea în termeni cât mai restrânși a cererilor și vom adopta hotărârile ce se impun. Decizia de acordare a indemnizației pentru închirierea locuinței a fost salutată de către colegi, întrucât aceasta reprezintă un suport esențial pentru oamenii legii. Încurajez toți polițiștii care locuiesc cu chirie să perfecteze și să depună actele necesare în adresa Comisiei de profil pentru a beneficia de acest drept oferit de Guvernul Republicii Moldova”, a afirmat Gheorghe Cavcaliuc.

Suportul financiar acordat pentru închirierea spațiului locativ este stabilit în conformitate cu salariul de funcție. Acesta variază între 1300 și 2000 de lei.

La finele lunii iunie, Guvernul a aprobat un regulament care prevede că funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi compensații bănești pentru închirierea spaţiului locativ. Beneficiarii sunt funcționarii cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asigurați cu spațiu locativ și care au locul permanent de trai situat la o distanță de peste 30 km de la locul de muncă. Suma compensației va acoperi costul chiriei locuinței, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu va depăși salariul de funcție al angajatului. Totodată, dacă soțul și soția sunt funcționari publici cu statut special în cadrul MAI, ambii vor beneficia de compensații pentru chiria spațiului locativ.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18008608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!