ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcția scannerului de la Postul vamal Ocnița va fi finalizată până la sfârșitul acestui an

14:44 | 15.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Postul vamal „Ocnița – feroviar” va dispune de unul dintre cele mai performante scannere existente în prezent pe piață. Echipamentul este destinat controlului mărfurilor transportate pe calea ferată, iar construcția acestuia va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, echipamentul de scanare este donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze printr-un proiect de asistență tehnică cifrat la 5,7 milioane de dolari. În cadrul aceluiași proiect, postul vamal „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost dotat, în luna mai, cu un scanner pentru inspectarea bagajelor de cală.

Lucrările de construcție a scannerului de la Ocnița au fost verificate în cadrul unei vizite de monitorizare, de către reprezentanții Centrului Internațional pentru Schimburi Economice și Tehnice al Chinei, ai antreprenorului general și cei ai companiei producătoare.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a declarat că datorită acestor dotări, vor putea fi prevenite mai eficient eventuale fraude.

Primul scanner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal ”Leușeni”.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18009225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!