ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii SIS au destructurat o formaţiune paramilitară

09:36 | 14.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Ofițerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) au destructurat o formaţiune paramilitară, care acţiona sub paravanul aşa-numitor jocuri de tip militar-tactic, transmite MOLDPRES.

Gruparea a fost monitorizată de peste un an de zile, fiind stabilite conexiuni directe ale membrilor grupării cu mercenari şi entități paramilitare din regiunea de est a Ucrainei.

Pe acest caz, descinderile au avut loc concomitent în 13 locaţii din raza municipiului Chişinău. În cadrul acestora au fost depistate şi ridicate diferite tipuri de arme, componente de arme de luptă, echipamente militare, aruncătoare de grenade și cartuşe. La fel, a fost ridicat un obiect explozibil, ce a fost confecționat artizanal de către unul dintre membrii grupării.

Totodată, la sfârșitul lunii martie a anului curent, oamenii legii au depistat şi ridicat circa 200 de muniţii de luptă într-un ascunziş improvizat pe teritoriul unui poligon aflat la periferia municipiului Chişinău. La domiciliile suspecților au fost identificate şi ridicate drapele, panglici, ecusoane, insigne militare, precum şi blazoane utilizate de către mercenarii din Ucraina. De asemenea, la unii membri au fost găsite dispozitive de localizare în timp real.

Pe acest caz au fost inițiate două cauze penale.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!