ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată platforma „Alo Capitala”

09:25 | 08.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Platforma informațională „Alo Capitala” a fost lansată ieri de autoritățile municipiului Chișinău. Aceasta își propune mediatizarea on-line a activității administrației publice locale, transmite MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, la eveniment au participat conducătorii direcțiilor generale, managerii întreprinderilor municipale, pretorii de sector, consilieri municipali, precum și reprezentanți ai sectorului asociativ și mediului de afaceri.

Portalul www.alocapitala.md are ca scop facilitarea comunicării dintre autoritățile municipale și cetățeni, prin plasarea zilnică a informațiilor de interes public, dar și pe câteva panouri LED din oraș.

Prezent la eveniment, primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a specificat că platforma va reprezenta o opțiune de informare a chișinăuienilor. „Aceasta va crea punți de legătură între administrație și cetățeni, mediul de afaceri, sectorul asociativ și oaspeții capitalei. Vreau ca primăria să fie văzută ca o echipă integră, iar oamenii trebuie să știe asta. Îmi doresc ca prin acest proiect să dăm o nouă culoare, un nou suflu Chișinăului”, a spus Codreanu.

Platforma www.alocapitala.md conține mai multe meniuri structurate: Din prima sursă; interviuri; precum și module: Primăria, Consiliului municipal Chișinău, Preturi de sector și Întreprinderi municipale. Un alt format de reflectare a activităților municipalității și soluționare a problemelor chișinăuienilor va fi difuzarea transmisiunilor live și a podcast-urilor pe diverse tematici.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!