ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Andrian Candu a prezentat bilanţul activității parlamentului de legislatura a XX-a

16:56 | 27.12.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Andrian Candu a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanțul activității parlamentului de legislatura a XX-a, comunică MOLDPRES.

Printre principalele realizări ale parlamentului, speakerul a punctat susţinerea legislativă pentru mai multe reforme printre care cea a procuraturii, a sistemului electoral, a sectorului financiar-bancar, îmbunătățirea climatului investițional și a mediului de afaceri, reforma regulatorie și a raportărilor financiare, adoptarea pachetului de integritate și combaterea corupției.

Candu a menţionat că în cei patru ani de mandat, R. Moldova a dezvoltat un parteneriat fără precedent cu Statele Unite ale Americii și a promovat două rezoluții în susținerea Republicii Moldova în Congresul și Senatul SUA. Diplomația parlamentară s-a concretizat și printr-un parteneriat puternic între Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

De asemenea, în premieră, parlamentul a început să implementeze analiza ex-ante și evaluarea ex-post a legilor adoptate.

Deputaţii din parlamentul de legislatura a XX-a au aprobat 1227 acte legislative, dintre care 900 de legi şi 327 hotărâri.

img18011567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!