ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, l-a primit pe președintele Adunării Parlamentare a OSCE

16:03 | 21.01.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Alegerile parlamentare din 2019, cooperarea Republicii Moldova cu Adunarea Parlamentară a OSCE, promovarea măsurilor de întărire a încrederii în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, au constituit subiectele principale ale discuţiei ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu preşedintele Adunării Parlamentare OSCE, George Tsereteli, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presa al MAEIE.   

Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii pe marginea alegerilor parlamentare din R. Moldova, care se vor desfăşura în luna februarie anul curent. Interlocutorii au menționat importanța acestora și au trecut în revistă evoluțiile legate de misiunea de observatori OSCE, care deja activează în țara noastră. În aceeași ordine de idei, ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat adresarea Republicii Moldova către Adunarea Parlamentară a OSCE de a trimite observatorii săi la scrutinul parlamentar, subliniind, în context, angajamentul țării noastre de a desfăşura un proces electoral corect şi democratic, în baza standardelor existente. 

La rândul sau, președintele Adunării Parlamentare a OSCE, George Tsereteli, a confirmat disponibilitatea forului interparlamentar de a sprijini în continuare Republica Moldova în procesul de soluționare a conflictului transnistrean şi în consolidarea instituțiilor democratice, exprimându-şi speranța că alegerile legislative din luna februarie vor fi libere şi corecte.
 
Cei doi interlocutori au remarcat contribuția valoroasă a parlamentarilor OSCE în promovarea reformelor vizând consolidarea instituțiilor democratice în R. Moldova, prin edificarea statului de drept, respectarea drepturilor omului și a libertăţilor fundamentale, organizarea şi desfășurarea unor alegeri libere şi corecte.

img19000478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!