ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3500 de părinți au depus online cereri de înscriere a copiilor în clasa întâi

12:38 | 08.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Peste 3500 de părinți din capitală au depus cereri pentru înscrierea copiilor în clasa întâi prin intermediul platformei escoala.chisinau.md, în primele cinci zile de la lansarea acesteia, transmite MOLDPRES.

Din totalul cererilor depuse, circa 1100 au fost deja acceptate.

Șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport a Primăriei Chișinău, Rodica Guțu, a declarat astăzi la ședința serviciilor primăriei că prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I a fost lansată la 1 aprilie curent și se va încheia la 13 iunie. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 17 - 28 iunie și 1 - 30 august. Lista finală a copiilor înscriși în clasa întâi va fi făcută publică la 30 august.

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a afirmat că în doar cinci zile de la lansarea platformei eșcoala au fost înscriși 50 la sută dintre copiii din municipiu care vor merge în acest an în clasa întâi. Edilul a mai adăugat că există instituții la care numărul cererilor depuse depășește cu mult posibilitatea de a înscrie copii. Totodată, alte instituții nici nu au început procesarea cererilor pentru înscrierea copiilor în clasa I.

„Trebuie să avem o discuție cu Ministerul Educație să vedem ce facem cu copiii născuți de exemplu pe 3 sau 5 septembrie, pentru că ei nu pot fi înscriși din primul tur. Vreau să facem un demers către minister să modifice metodologia, astfel încât din primul tur să poată fi înscriși copiii născuți până la 31 noiembrie”, a spus Codreanu.

La începutul anului de studii 2018 - 2019, în capitală activau 145 de instituții de învățământ primar și secundar.

img19002779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!