ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală va fi creat un centru pentru copii care suferă de autism

13:45 | 08.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. În Chișinău va fi creat un Centru destinat copiilor care suferă de autism. Despre aceasta a anunțat astăzi primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Codreanu, spațiul pentru viitorul centru a fost deja identificat. Acesta se află în sectorul Râșcani al capitalei și are 200 metri pătrați. Primarul nu a precizat câți bani sunt necesari pentru deschiderea centrului.

În cadrul noului centru, copiii vor beneficia inclusiv de servicii de psihopedagogie, iar părinții își vor putea lăsa micuții în grija angajaților chiar și pentru câteva ore.

„Nu-mi doresc să avem în orașul Chișinău discriminare. Noi, ca autoritate publică locală, trebuie să ne asigurăm că oferim tot confortul și servicii la cel mai înalt nivel pentru toți locuitorii: copii, tineri, adolescenți, angajați, șomeri, vârstnici. Ca municipiu, nu avem un centru prin care să oferim servicii acestor copii minunați”, a comunicat Ruslan Codreanu.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova, în anul 2017 erau înregistrați oficial circa 346 de copii cu autism.

img19002783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!