ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a fost lansată o campanie de promovare a abilităților copiilor cu necesități speciale

11:35 | 25.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. În Chișinău a fost lansată luni, 25 noiembrie, o campanie de sensibilizare privind promovarea abilităților copiilor cu necesități speciale. Aceasta va dura până la 9 decembrie și este desfășurată în contextul marcării, în luna decembrie, a Zilei Internaționale a copiilor cu dizabilități, transmite MOLDPRES.

La acțiunile organizate în următoarele două săptămâni vor fi participa copiii din serviciile sociale și centrele comunitare, centrele de plasament și centrele de zi din capitală. Potrivit Primăriei Chișinău, lansarea campaniei are drept scop sensibilizarea opiniei publice privind existența persoanelor cu dizabilități, integrarea lor în comunitate, socializare, promovarea talentelor prin implicarea copiilor, tinerilor și familiilor lor în activități educativ-artistice.

„În pofida nevoilor speciale pe care le au, acești copii, ca și toți semenii lor, au visuri, năzuințe și capacități deosebite, pe care doresc să le pună în valoare. Pe parcursul a două săptămâni, beneficiarii vor fi implicați în diverse activități educativ-culturale, master-classuri, flash-moburi, expoziții de lucrări”, este specificat într-un comunicat al Primăriei.

Ziua Internațională a copiilor cu dizabilități este marcată anual pe 3 decembrie.

img19009524

img19009524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!