ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Semnalul televiziunii digitale va ajunge și la familiile defavorizate

15:55 | 27.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Familiile vulnerabile vor beneficia de convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău informează că familiile social dezavantajate, care sunt beneficiare de ajutor social, pot depune cereri pentru a primi convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră.

Cererile vor fi adresate în formă scrisă, până la data de 20 martie, către asistentul social comunitar din localitatea în care beneficiarul de ajutor social își are reședința. Cererile beneficiarilor vor include declarațiile solicitanților, pe propria răspundere, că familiile lor nu au solicitat anterior dotarea gratuită cu un convertor pentru televiziunea digitală terestră.

Distribuirea aparatelor de recepție a semnalului digital se face în conformitate cu prevederile unei hotărâri de guvern din 12 februarie 2020 ce stabilește modalitatea de distribuire a aparatelor anumitor categorii defavorizate a populației.

Republica Moldova a semnat în 2006 angajamente internaționale prin care s-a obligat ca până în 2015 să efectueze tranziția de la televiziunea terestră analogică la cea digitală. Autoritățile moldovene au avut mai multe termene pentru punerea în aplicare a acestui angajament, ultimul termen este data de 1 martie 2020.


 

img20001718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!