ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția și PNUD vor oferi echipamente de protecție cadrelor medicale din R. Moldova

15:25 | 31.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) vor oferi echipamente de protecție cadrelor medicale. Prima tranșă de echipamente medicale a fost livrată autorităților din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al PNUD, primul lot de echipamente, dintr-un ajutor în valoare de 200 mii de dolari, a fost recepționat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Restul echipamentului va fi livrat în curând. Acesta va fi distribuit instituțiilor medicale care au rămas fără stocuri din cauza cererii fără precedent, determinată de izbucnirea pandemiei.

„Echipamentele de protecție personală, asigurate de Guvernul Elveției, vor fi distribuite spitalelor care au în sarcină tratarea cazurilor de COVID-19 din Moldova. Ele vor ajuta angajații medicali din prima linie în munca pe care o fac zi de zi pentru a izola și a nimici virusul care provoacă boala COVID-19. Este un efort pentru care le suntem extrem de recunoscători”, a spus Caroline Tissot, directoarea Biroului de cooperare al Elveției din Republica Moldova în cadrul evenimentului de donare. 

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie, iar de atunci s-au confirmat 298 de cazuri.

img20002804

img20002804

img20002804

img20002804

img20002804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!