ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secetă hidrologică, călduri şi ploi cu descărcări electrice sunt prognozate în această săptămână

11:27 | 28.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până pe 8 mai Codul Galben de secetă hidrologică, anunţat în ţară la începutul lunii martie, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, în legătură cu temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor esențiale, în râurile și bazinele acvatice din țară se menţine secetă hidrologică. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi, mai ales, agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.

Odată cu secetă hidrologică, în următoarea perioadă, în ţară sunt anunţate temperaturi ridicate ce vor ajunge până la 27 grade Celsius, ziua.

Conform meteorologilor, precipitaţiile multaşteptate de agricultori sunt posibile la finele săptămânii curente, când pe întreg teritoriul țării sunt prognozate ploi cu descărcări electrice.

img20003516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!