ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Gazul s-ar putea ieftini în această toamnă cu până la 10%, susține președintele „Moldovagaz”

18:35 | 08.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Gazul s-ar putea ieftini în această toamnă cu 7–10 la sută. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES. 

Potrivit lui Ceban, tariful s-ar putea diminua datorită scăderii prețului de achiziție – până la 100-115 dolari pentru 100 de metri cubi. În prezent, Moldova cumpără gaz la un preț mediu de 145 dolari pentru 1000 de metri cubi.

“Dacă va fi aprobată decizia Consiliului de observatori, atunci facem o prognoză, ca în 2021 să nu venim cu anumite corecții asupra tarifului”, a mai spus Ceban.

Anterior, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că în această toamnă am putea avea o ieftinire a tarifului la gaz și la energia electrică. Șeful statului a explicat că sunt premise pentru scăderea tarifului la resursele termoenergetice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!