ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat regulamentul privind monumentele de for public

15:10 | 13.10.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi Regulamentul-cadru privind organizarea concursului de selectare a autorului monumentului de for public sau al operei comemorative de război. Acesta stabilește procedura de organizare și desfășurare a concursului, condițiile de participare și de prezentare a proiectelor de concurs, precum și procedura de desemnare a proiectului câștigător, transmite MOLDPRES.

Concursul se organizează cu scopul de a selecta autorul monumentului de for public sau al operei comemorative de război și de a asigura înalta ținută artistică a operelor de artă monumentală, ce vor fi amplasate în spații publice, pe terenuri aflate în domeniul public al statului ori al unităților teritorial-administrative.

Conform deciziei Guvernului, concursul se desfășoară în baza următoarelor principii: libera concurență – asigurarea accesului la concurs a oricărui autor care îndeplinește condiţiile stabilite de Regulament; obiectivitate – selectarea celor mai reușite proiecte de concurs în baza unor criterii clar definite şi a unei proceduri unice de evaluare; transparență şi acces la informație – asigurarea tuturor persoanelor interesate cu informații referitoare la modul de organizare şi desfășurare a concursului.

Decizia comisiei de evaluare a proiectelor de concurs, prin care se desemnează proiectul câștigător, reprezintă temei de atribuire a contractului de realizare a monumentului de for public sau a operei comemorative de război.

Acest Regulament se aplică pentru concursurile ce urmează a fi realizate cu utilizarea mijloacelor bugetare, inclusiv din donații, sponsorizări și alte surse neinterzise de cadrul legal.

Foto MOLDPRES

img20008150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!