ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au desfășurat un exercițiu de simulare a procesului de recepționare a vaccinului anti-COVID

12:53 | 12.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. În contextul demarării campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică în parteneriat cu World Health Organization in Moldova și UNICEF Moldova au organizat astăzi un exercițiu de simulare a procesului de recepționare, distribuire și administrare a vaccinului anti-COVID, comunică MOLDPRES 

Potrivit autorităților, astfel Republica Moldova își aliniază mecanismele de gestionare a vaccinurilor la recomandările și standardele internaționale.

Conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, primele loturi de vaccin ar putea ajunge în Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, la 30 ianuarie. Anterior, și conducerea României a anunțat că va dona Chișinăului 200 mii de doze de vaccin anti-COVID.

foto: paho.org

img21001071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!