ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mitropolia a emis noi recomandări pentru bisericile din țară în contextul creșterii cazurilor de COVID-19

10:17 | 05.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove a emis noi recomandări cu privire la săvârșirea slujbelor, în contextul instituirii regimului special de activitate de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică, cauzat de virusul COVID- 19, comunică MOLDPRES.

Astfel, slujbele ciclului liturgic (Vecernia, Utrenia și Sfânta Liturghie) se vor oficia cu respectarea următoarelor condiții ce țin de sănătatea publică: purtarea obligatorie a măștilor de protecție, respectarea distanței sociale. În acest sens, lăcașurile de cult vor fi deschise zilnic credincioșilor pe întreaga perioadă a săptămânii, încât preoții să poată răspunde tuturor solicitărilor credincioșilor privind Spovedania, Împărtășania și citirea unor rugăciuni. Astfel, se va evita aglomerația credincioșilor la slujbele de sâmbătă şi duminică.

De asemenea, fiecare biserică va pune la dispoziția credincioșilor produse necesare (apă, săpun, dezinfectanți) pentru igienizarea mâinilor, iar angajații bisericilor vor asigura respectarea distanței sociale între enoriașii prezenți la sfintele slujbe.

Interiorul bisericilor, mobilierul bisericesc, căile de acces și spațiile adiacente vor fi cu regularitate dezinfectate.

Mitropolia reiterează îndemnul către slujitorii Bisericii de a adăuga la slujbe cereri speciale, ce se rostesc în caz de Boli molipsitoare, după cum este rânduit în Liturghier.

“Aceste măsuri au ca scop să protejeze propria noastră sănătate şi sănătatea celor din jurul nostru. Viața şi sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu și noi avem datoria de a le apăra și cultiva cu responsabilitate permanentă”, se mai spune în comunicatul Mitropoliei.

foto: romania.europalibera.org

img21001702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!