ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Reprezentanta UN Women în Republica Moldova

15:00 | 24.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut astăzi o  întrevedere de lucru Reprezentanta UN Women în Republica Moldova, Dominika Stojanoska, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, discuțiile s-au axat pe procesul de realizare a Programului național pentru implementarea Rezoluției Consiliului de Securitate ONU 1325 privind femeile, pacea și securitatea pentru anii 2018-2021, fiind trecute în revistă evoluții înregistrate pe această dimensiune, probleme cu care se confruntă instituțiile implementatoare în contextul crizei pandemice din țară, dar și priorități pentru următoarea fază a Programului.

Părțile și-au reiterat deschiderea întru menținerea și dezvoltarea dialogului pentru consolidarea capacităților instituționale și realizarea cu succes a obiectivelor trasate, precum și identificarea timpurie a direcțiilor prioritare care ar contribui la avansarea Republicii Moldova la capitolul dimensiunii de gen, și sporirii participării femeilor în procese de pace și securitate.

Viceprim-ministra Olga Cebotari a mulțumit UN Women pentru suportul continuu acordat la procesul de elaborare și implementare ale acestor documente strategice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!