ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a convocat o ședință de lucru cu membrii Guvernului în exercițiu

18:33 | 28.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat astăzi o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Participanții la ședință au luat act de decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021.

S-a constatat faptul că măsurile de susținere socială a populației, urmare a deciziei respective, devin nule, iar în consecință Parlamentul și Guvernul trebuie să identifice noi soluții pentru a sprijini păturile defavorizate.

De asemenea, a fost evaluată desfășurarea campaniei de imunizare, inclusiv informațiile privind stocul de vaccinuri disponibile și necesitatea accelerării ritmului de vaccinare, pentru a oferi securitate maximă cetățenilor.

Speakerul și membrii Guvernului au examinat, de asemenea, situația economică curentă.

foto: Parlament

img21003151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!