ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe șantierele din Chișinău vor fi prezenți supraveghetorii tehnici ai Primăriei

10:16 | 14.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a dispus prezența pe șantierele din oraș a supraveghetorilor tehnici, transmite MOLDPRES.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că agenții economici care vor folosi materiale necalitative la executarea lucrărilor pe șantierele din oraș, vor fi penalizați şi vor trebui să remedieze neconformitățile din surse proprii. “Am dispus ca la toate șantierele și proiectele care se execută în municipiul Chișinău să fie prezent în mod obligatoriu câte un supraveghetor tehnic”, a declarat Ceban.

Potrivit edilului, Direcția construcții capitale a Primăriei a sistat lucrările din scuarul amplasat în Parcul „Valea Trandafirilor”, unde s-a constatat deformarea pavajului instalat ca urmare a prezenței unor impurități, iar agentul economic a fost somat să remedieze neconformitățile. Același lucru s-a întâmplat în scuarul amenajat în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, unde pavajul deformat va fi schimbat.

Municipalitatea Chișinău va cheltui în acest an pentru reparația străzilor peste 600 de milioane de lei. Potrivit informațiilor prezentate anterior, în anul curent vor fi reabilitate trei străzi – Tighina, Alexandru cel Bun și 31 August, iar Ion Creangă, Mesager și Industrială vor fi reparate capital.

Alte 104 milioane de lei din bugetul municipal sunt prevăzute pentru reparația trotuarelor de pe șase străzi: Dacia, Decebal, Calea Ieșilor, Șciusev, Alba Iulia, Hâncești, M. Kogălniceanu și A. Mateevici.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21003463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!