ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a avut o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE

16:26 | 25.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului, combaterea pandemiei, libera circulație între cele două maluri și asigurarea securității în regiune au fost printre subiectele abordate astăzi de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am discutat cu domnul Mayr-Harting despre vizita de informare în Republica Moldova a reprezentanților în formatul 3+2, planificată pentru săptămâna viitoare, și despre condițiile ce trebuie întrunite pentru reluarea dialogului pentru soluționarea conflictului transnistrean. I-am confirmat domnului Mayr-Harting că locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului își doresc un trai mai bun, locuri de muncă și oportunități economice, un mediu sănătos și șansa de a avea un viitor acasă. Trebuie să realizăm acest deziderat axându-ne pe reforme interne în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu.

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană se află în vizită în Republica Moldova, în perioada 23-25 mai.

foto: presedintie.md

img21003746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!