ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a adresat felicitări cu prilejul aniversării Gărzii de Onoare a Armatei Naționale

16:44 | 22.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj de felicitare soldaților și ofițerilor Gărzii de Onoare a Armatei Naționale, cu prilejul aniversării a 29-a a fondării, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Această unitate întâmpină înalții oaspeți ai țării noastre și oferă solemnitate și statut ceremoniilor importante pentru Republica Moldova. Soldații și ofițerii Gărzii de Onoare au fost martorii și elementul de legitimare al marilor evenimente din istoria statului. Au reprezentat cu mândrie țara în cadrul misiunilor în străinătate, la parade și ceremonii oficiale ale partenerilor noștri internaționali”, se arată în mesajul Președintelui Maia Sandu.

Cu această ocazie, șeful statului a semnat trei Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova, care au fost înmânate azi dimineață căpitanului Victor Șipilov, soldatului de clasa întâi Vasile Neagu și soldatului de clasa doi Alexandru Voloc, care își servesc țara în cadrul Gărzii de Onoare.

„Felicit membrii acestei unități speciale și toți foștii soldați care au trecut prin această unitate de elită. Serviciul militar în cadrul Gărzii de Onoare este un privilegiu deosebit și impune purtarea cu mândrie și respect a uniformei - cu șira spinării dreaptă și cu capul sus”, a spus Maia Sandu.

foto: Președinție

img21004434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!