ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova

15:00 | 23.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statului Israel în țara noastră, Eliav Belotsercovsky, și cu președintele Comunității Evreiești, Alexandr Bilinkis, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am discutat subiectele-cheie de pe agenda bilaterală, printre care reluarea negocierilor pe marginea mai multor acorduri, o parte dintre care se referă la situația conaționalilor noștri aflați la muncă în Israel. La fel, am convenit să valorificăm mai bine potențialul de cooperare comercial-economică a țărilor noastre, în special în agricultură, educație, medicină, turism și sectorul IT. Sunt sectoare în care deja există o cooperare bună între agenții economici din cele două țări”, a spus președintele Maia Sandu.

Un alt subiect al discuției a fost colaborarea în domeniul culturii și al păstrării memoriei istorice. În acest sens, șefa statului a menționat că pe agenda autorităților noastre se află atât finalizarea proiectului privind înființarea Muzeului de Istorie a Evreilor, cât și renovarea Cimitirului evreiesc din Chișinău.

foto: presedintie.md

img21004472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!