ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și-au exercitat dreptul la vot

11:24 | 11.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și-au exercitat astăzi dreptul la vot la alegerile parlamentare anticipate. Primul a venit la urne Vladimir Voronin, către ora 11.00 la secția de vot s-a prezentat și Igor Dodon, însoțit de fiul cel mare care a votat pentru prima oară, comunică MOLDPRES.

La ieșirea din secția de vot, Vladimir Voronin le-a spus jurnaliștilor că își dorește o țară prosperă. „Îmi mai doresc să fim în rând cu toate statele civilizate”, a declarat Voronin. El a precizat că noul Legislativ ar trebui să fie unul responsabil. „Poate o să avem și noi un Parlament care să se gândească la cetățeni”, a rezumat Voronin.

Liderul socialiștilor a venit la urne însoțit de familie și a precizat că și-a dat votul pentru o echipă care va avea grijă de Moldova. „Astăzi este o zi importantă și nu doar din considerentul că alegem viitorul Parlament. Trebuie să alegem o guvernare responsabilă care se gândește la țară. Îndemn cetățenii să iasă la vot”, a spus Dodon.

La scrutinul de astăzi participă 23 de concurenţi electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale şi un candidat independent. Pentru validarea alegerilor este nevoie de prezența la urne a cel puţin o treime din alegătorii înscriși în listele electorale.

img21004950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!