ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 circula deja în Republica Moldova, anunță MSMPS

18:52 | 23.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Laboratorul din Germania a confirmat prezența tulpinii Delta a virusului SARS-CoV-2 în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat astăzi rezultatele probelor expediate Institutului de virusologie din Berlin, privind monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară și secvențiere.

Conform rezultatelor, din cele 15 probe expediate, 12 au fost confirmate ca tulpina Delta. În context, Laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Specialiștii susțin că varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad de contagiozitate de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

În acest context, MSMPS îndeamnă populația să respecte toate măsurile aprobate de autoritățile în sănătate și reiterează că vaccinarea este unica soluție de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

foto: MSMPS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!