ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Glodeni a demarat construcţia zonei de captare a apei din Prut

12:40 | 09.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. În preajma satului Bisericani, comuna Cuhnești, raionul Glodeni au început lucrările de construcție-montaj a zonei de captare a apei din râul Prut. Lucrările se desfășoară în cadrul unui proiect de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), transmite MOLDPRES.

Anterior, la șantierul stației de captare a apei din râul Prut din preajma satului Bisericani au fost instalate patru pompe.

„În cadrul aceluiași proiect, la șantierul stației de tratare a apei din preajma comunei Balatina au fost executate, în ultima perioadă, lucrări de betonare a podelei. Aici urmează să fie montat utilajul care va trata apa pompată din râul Prut. Stația de tratare a apei (50 m3/h) a fost adusă la fața locului în luna iunie curent. Lucrările de construcție-montaj în cadrul acestui proiect au demarat la începutul lui noiembrie 2020”, indică ADR Nord.

Costul total al proiectului, conform contractului de achiziții, constituie 38,96 milioane de lei. În anul 2020, în cadrul proiectului au fost valorificați 19,29 mln de lei. La începutul anului curent, au fost alocați încă 19,67 mln de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcție-montaj executate în cadrul proiectului.

Foto: ADR Nord

img21005742

img21005742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!