ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniştrii Anatolie Topală şi Sergiu Prodan au fost prezentaţi echipelor

14:27 | 09.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița i-a prezentat astăzi echipelor ministeriale pe Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, și pe Sergiu Prodan, ministrul Culturii, transmite MOLDPRES.

„Trebuie să readucem culturii prestigiul pe care îl merită. Este un domeniu cu un potențial foarte mare și avem de muncit mult în această direcție. Sunt necesare reforme și în învățământ. Am lansat deja discuții pe mai multe aspecte, ce țin formula de finanțare, rețeaua de școli, învățământul tehnic, pregătirea profesioniștilor în concordanță cu necesitățile pieței de muncă”, a spus premierul.

În adresarea sa către echipa ministerială, Anatolie Topală a menționat că este conștient de responsabilitatea care îi revine și va depune toate eforturile ca să realizeze proiectele asumate, într-o echipă unită și competentă. ”Mie îmi revine misiunea să consolidez această echipă, să-i apreciez pe cei, care lucrează onest și își propun să îndreptățească așteptările cetățenilor. Chiar astăzi începem munca orientată spre binele oamenilor”, a menţionat Topală.

La rândul său, Sergiu Prodan, ministrul Culturii, a subliniat că „mulţumeşte doamnei prim-ministru și echipei sale pentru că au avut o viziune inspirată să divizeze aceste două ministere”. „Vreau să vă asigur că vom construi din nou un Minister al Culturii funcțional, care va ridica prestigiul omului de artă”, a relevat Prodan.

Premierul Natalia Gavrilița și noul Cabinet de miniștri au primit votul de învestitură din partea Parlamentului în data de 6 august.

Foto: Guvern

img21005752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!