ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii Agriculturii și Mediului au fost prezentați echipelor

15:26 | 09.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Noii miniștri al Agriculturii și Industriei Alimentare și al Mediului au fost prezentați echipelor ministeriale de către prim-ministrul Natalia Gavrilița, transmite MOLDPRES.

„Este o provocare pentru acest minister care va fi reorganizat. Aceasta presupune schimbări de buget, divizarea sectoarelor. Fiecare ministru va analiza sectorul său și va propune un nou mod de organizare. Societatea așteaptă o schimbare radicală, iar sarcina noastră principală este ca timp de 4 ani să creștem semnificativ încrederea în stat și să oprim exodul tinerilor. Va îndemn să consolidăm rândurile, iar cei care sunt dornici să contribuie la această schimbare, să muncească cu perseverență. În domeniul mediului avem câțiva pași concreți de făcut: creșterea gradului de împădurire - ceea ce presupune schimbarea legislației, stimularea procesului de împădurire și schimbarea modului de abordare a acestui domeniu; managementul deșeurilor - vom crea o unitate de monitorizare a proiectelor internaționale; gestionarea resurselor acvatice”, a spus premierul.

La rândul său, Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a menţionat că „misiunea noastră este de a construi și dezvolta un sector durabil”. „Sunt sigur că vom reuși. Agricultorii sunt cei care asigură securitatea alimentară a statului, de aceea sectorul agricol este unul prioritar. Rămâne să-l modernizăm, să atragem investiții. Pentru asta e de ajuns ca fiecare dintre noi să-și facă munca onest”, a subliniat Viorel Gherciu.

Totodată, Iuliana Cantaragiu, ministrul Mediului a relevat că „este un succes că a fost susținută ideea separării acestor ministere”. „Urmează un proces foarte amplu. Trebuie să reconstruim structurile, astfel ca acestea să devină eficiente. Domeniul protecției mediului trebuie să fie luat în serios, e misiunea fiecăruia dintre noi. Tot ce facem noi se măsoară în calitatea aerului, a apei, în gestionarea adecvată a deșeurilor și în crearea unor condiții de viață mai bune pentru oameni, dar și pentru natură în general”, a conchis ministrul Mediului.

Premierul Natalia Gavrilița și noul Cabinet de miniștri au primit votul de învestitură din partea Parlamentului în data de 6 august.

Foto: Guvern

img21005754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!