ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobată hotărârea cu privire la organizarea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

08:09 | 26.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Fostul minister al Economiei și Infrastructurii a fost redenumit în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), fiind separat de Ministerul Economiei. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat ieri de Guvern, transmite MOLDPRES.

Instituția va prelua următoarele domenii de competență: infrastructura de comunicații, construcții și urbanism, transport, infrastructura de transport, securitate şi eficiență energetică, dezvoltare regională.

“Efectivul-limită al aparatului central al ministerului va constitui o sută de angajați și va avea patru secretari de stat și un secretar general al ministerului”, indică decizia Cabinetului de miniştri.

Ministerul va avea în subordinea sa cinci autorități administrative: Agenția pentru Supraveghere Tehnică, Agenția pentru Eficiență Energetică, Agenția Națională Transport Auto, Autoritatea Aeronautică Civilă, Agenția Navală a Republicii Moldova.

Guvernul condus de Natalia Gavriliţa are 13 ministere. 

Foto: MEI

img21006253

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!