ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, împreună cu șeful statului și premierul au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

11:43 | 27.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Președintele Paramentului, Igor Grosu, împreună cu Președintele țării, Maia Sandu, și Prim-ministrul Natalia Gavrilița, au depus astăzi flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. În calitate de oaspete înalt, la ceremonie a participat Președintele Poloniei, Andrzej Duda, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Ceremonia a făcut parte din suita evenimentelor festive dedicate Sărbătorii Naționale – Ziua Independenței Republicii Moldova.

La solemnitate au participat, de asemenea, deputați și membri ai Guvernului, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în țara noastră, alți demnitari.

După ceremonia depunerii de flori, conducerea țării și înalții oaspeți vor urmări, în Piața Marii Adunări Naționale, Parada Militară dedicată celei de-a 30-a aniversari a independenței Republicii Moldova.

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată și semnată de 278 deputați la 27 august 1991.

În contextul celei de-a 30-a aniversări a Independenței, în incinta Parlamentului au fost prezentate, în cadrul unei expoziții tematice, acte originale care au tangență cu perioada creării și afirmării țării ca stat independent. Printre documentele expuse se regăsesc Declarația de Independență restabilită după evenimentele din 2009, inclusiv lista deputaților poporului din Republica Moldova din anii 1990-1994 care au votat-o, cele mai importante legi adoptate de Parlamentul Independenței care au pus bazele statului independent, stenograma ședinței din 27 august 1991, etc.

Foto: Parlament

img21006304

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!