ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura propune un nou mecanism de conlucrare cu autoritățile centrale

10:30 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a anunțat astăzi că susține obiectivul declarat de actuala guvernare de a demasca și anihila schemele de corupție la nivel înalt și propune Executivului, Parlamentului și Președinției să dispună efectuarea unui audit intern în toate instituțiile publice pentru a se confirma sau infirma existența unor astfel de scheme, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă la PG, o scrisoare în acest sens a și fost expediată de Procurorul General pe adresa șefului statului, Președintelui Parlamentului și Premierului.

“Inițiativa Procuraturii mai prevede antrenarea în acest proces a instituțiilor de control financiar și revizie, a organelor de constatare”, se spune în comunicatul instituției.

Conform surse citate, până în prezent, Procuratura nu a fost sesizată și nu a înregistrat materiale relevante de la organele de control, de constatare sau care practică activitate specială de investigații.

Foto: PG

img21006395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!