ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinția a organizat prima etapă a concursului de selectare a unui candidat în CSP

14:49 | 16.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Președinția Republicii Moldova a organizat ieri prima etapă a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către șeful statului, comunică MOLDPRES.

În urma examinării dosarelor depuse, Comisia de organizare a concursului a selectat patru candidați (Svetlana Balmuș, Ceslav Panico, Irina Pușcașu-Mamalîga, Alexandr Trutnev) care vor fi invitați la etapa a doua a concursului.

Potrivit sursei citate, interviul va avea loc la 22 septembrie curent și are ca scop testarea nivelului de cunoaștere a domeniului și a aspectelor privind exercitarea atribuțiilor funcționale în calitate de membru al CSP.

Concursul se desfășoară în conformitate cu Legea cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, aprobat printr-un decret din 2017.

img21006808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!