ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială își va adapta intervențiile la prioritățile Guvernului Republicii Moldova

17:51 | 21.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Proiectele în curs de derulare și noile perspective de cooperare au fost examinate ieri, la Guvern, de Prim-ministrul Natalia Gavrilița, Arup Banerji, director regional al Băncii Mondiale pentru Europa de Est, și Inguna Dobraja, manager de țară al instituției financiare la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.  

Natalia Gavrilița a menționat suportul valoros acordat de Banca Mondială Republicii Moldova de-a lungul anilor, în special suportul de urgență pentru susținerea sistemului de sănătate oferit în contextul pandemic. Părțile au discutat despre statutul proiectelor în derulare pentru interconectare energetică, reparația drumurilor locale, digitalizarea serviciilor publice, reconstrucția școlilor. De asemenea, Natalia Gavrilița a subliniat eforturile Guvernului pentru accelerarea finanțării sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare și construcția stației de epurare de la Soroca. 

Prim-ministrul a îndemnat Banca Mondială să susțină eforturile Executivului de coordonare a asistenței externe și de asigurare a productivității unităților de implementare. La rândul său, echipa Băncii Mondiale a manifestat deschiderea pentru a colabora îndeaproape cu Cabinetul de miniștri și de a-și adapta intervențiile la prioritățile Guvernului Republicii Moldova. 

Foto: Guvern

img21006932

img21006932

img21006932

img21006932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!